Pikantní salámová pizza

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g polohrubé mouky
10 g droždí
1/2 čajové lžičky cukru
1/2 čajové lžičky soli
1/2 šálku vlažného mléka
3 polévkové lžíce oleje
6 rajčat
6 feferonek
100 g plátkového sýra
100 g měkkého salámu

Postup přípravy receptu

  1. Do šálku s vlažným mlékem rozdrobíme droždí a necháme na teplém místě. Do mísy dáme polohrubou mouku, cukr a nalijeme vzniklí kvásek. Zaděláme těsto a necháme půl hodiny vykynout.

  2. Po vykynutí těsto roztáhneme na vymaštěný plech.

  3. Na těsto naklademe salám, na plátky nakrájená račata, feferonky a navrch sýr. Pizzu zakapeme olejem a pečeme 20 až 30 minut ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. Podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!