Pikantní salámová pizza
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g polohrubé mouky
- 10 g droždí
- 1/2 čajové lžičky cukru
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 šálku vlažného mléka
- 3 polévkové lžíce oleje
- 6 rajčat
- 6 feferonek
- 100 g plátkového sýra
- 100 g měkkého salámu
Postup Pikantní salámová pizza
Postup přípravy receptu
-
Do šálku s vlažným mlékem rozdrobíme droždí a necháme na teplém místě. Do mísy dáme polohrubou mouku, cukr a nalijeme vzniklí kvásek. Zaděláme těsto a necháme půl hodiny vykynout.
Po vykynutí těsto roztáhneme na vymaštěný plech.
Na těsto naklademe salám, na plátky nakrájená račata, feferonky a navrch sýr. Pizzu zakapeme olejem a pečeme 20 až 30 minut ve vyhřáté troubě na 180 stupňů. Podáváme horkou.