Panenka se smetanovo-sýrovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 panenka (400-600 g)
250 ml smetany ke šlehání
1 camembert
100 g anglické slaniny nakrájené na kostičky (já měla libovější)
1 lžíce oleje
50 g Nivy
1 lžíce mouky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na medailonky cca 1-1,5 cm silné, osolíme a opepříme.

  2. Na velké pánvi rozpálíme olej, dáme medailonky a opékáme několik minut z každé strany, aby byly téměř hotové.

  3. Maso sesuneme na půlku pánve, na druhou dáme kostičky anglické slaniny a chvíli opékáme.

  4. Vše zalijeme smetanou, přidáme camembert bez plísně (tu okrájíme) nakrájený na kousky, a nadrobenou Nivu (lze třeba i taveňák, místo jednoho sýra, nebo eidam, dle chuti). Necháme rozpustit, a chvíli vaříme.

  5. Pokud je třeba, zahustíme trochou mouky (rovná 1 lžíce) rozmíchané v troše vody a ještě 5 minut povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!