Masová minutka s chřestem

Recepty, Minutky

Suroviny

1 větší kuřecí prsa, nebo maso vepřové, králičí, krůtí
sůl
pepř mletý
1 lžička zázvoru čerstvě nastrouhaného
1 stroužek česneku
1 lžička solamylu
olej
50 g anglické slaniny (nemusí být)
cca 200-250 g chřestu
sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Maso dle vlastního výběru pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžičkou oleje, česnekem, zázvorem a solamylem. Tento krok můžeme udělat i den předem a maso tak nechat naložené do druhého dne.

  2. Chřest volíme dle vlastní chuti. Zelený chřest postačí krátce předvařit v osolené vodě, do které můžeme přidat trošku citronové kůry, bílý ještě před vařením oloupeme. Po scezení chřest pokrájíme na menší díly.

  3. Maso dáme na rozpálenou pánev s trochou oleje osmažit ze všech stran do barvy. Po vložení masa do pánve masové kousky od sebe oddělíme vidličkou nebo kostky či nudličky vkládáme do pánve postupně.

  4. Před koncem smažení k masu přidáme osmažit i drobně pokrájenou slaninu. Na úplný závěr přidáme prohřát i pokrájený chřest a pár kapek sojové omáčky.

  5. Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem.

  6. Minutku s chřestem můžeme připravit i ze sojového masa, které předvaříme dle návodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!