Masová minutka s chřestem
Recepty, MinutkySuroviny
- 1 větší kuřecí prsa, nebo maso vepřové, králičí, krůtí
- sůl
- pepř mletý
- 1 lžička zázvoru čerstvě nastrouhaného
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička solamylu
- olej
- 50 g anglické slaniny (nemusí být)
- cca 200-250 g chřestu
- sojová omáčka
Postup Masová minutka s chřestem
Postup přípravy receptu
-
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžičkou oleje, česnekem, zázvorem a solamylem. Tento krok můžeme udělat i den předem a maso tak nechat naložené do druhého dne.
Chřest volíme dle vlastní chuti. Zelený chřest postačí krátce předvařit v osolené vodě, do které můžeme přidat trošku citronové kůry, bílý ještě před vařením oloupeme. Po scezení chřest pokrájíme na menší díly.
Maso dáme na rozpálenou pánev s trochou oleje osmažit ze všech stran do barvy. Po vložení masa do pánve masové kousky od sebe oddělíme vidličkou nebo kostky či nudličky vkládáme do pánve postupně.
Před koncem smažení k masu přidáme osmažit i drobně pokrájenou slaninu. Na úplný závěr přidáme prohřát i pokrájený chřest a pár kapek sojové omáčky.
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem.
Minutku s chřestem můžeme připravit i ze sojového masa, které předvaříme dle návodu.