Tymiánová křidýlka podle Pohlreicha
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1,5 kg kuřecích křídel
- Marináda:
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 4 stroužky česneku nasekané na tenké plátky
- 1 lžička citronové šťávy
- mletý pepř
- mořská sůl
- několik snítek čerstvého tymiánu
- pár lístků bazalky
Postup Tymiánová křidýlka podle Pohlreicha
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme marinádu: smícháme olej, sójovou omáčku, nasekaný česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Nakonec přimícháme nadrobno nakrájené bylinky.
Křidýlka omyjeme, osušíme a na několika místech ostrým nožem nařízneme.
Křidýlka dobře obalíme marinádou a zakryté je necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne. Před grilováním je necháme 30 minut v pokojové teplotě.
Pak je grilujeme dozlatova za častého obracení na tukem potřeném roštu.