Tymiánová křidýlka podle Pohlreicha

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1,5 kg kuřecích křídel
Marináda:
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce sójové omáčky
4 stroužky česneku nasekané na tenké plátky
1 lžička citronové šťávy
mletý pepř
mořská sůl
několik snítek čerstvého tymiánu
pár lístků bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme marinádu: smícháme olej, sójovou omáčku, nasekaný česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Nakonec přimícháme nadrobno nakrájené bylinky.

  2. Křidýlka omyjeme, osušíme a na několika místech ostrým nožem nařízneme.

  3. Křidýlka dobře obalíme marinádou a zakryté je necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne. Před grilováním je necháme 30 minut v pokojové teplotě.

  4. Pak je grilujeme dozlatova za častého obracení na tukem potřeném roštu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!