Kabelka
Recepty, DortySuroviny
- 5 vajec
- 210 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- Náplň:
- 250 g tvarohu
- smetana ke šlehání
- 40 g změklého másla
- vanilkový cukr
- 4 PL moučkového cukru
Postup Kabelka
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd.
Opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat). Pečeme v kulaté formě cca hodinu na 170°C.
Z hotového korpusu odkrojíme na obou stranách boky, tak aby vznikl jakoby obdélník, ten rozkrojíme na tři díly, promažeme krémem, marmeládou a poklademe ovocem.
Odkrojené díly přijdou nahoru, také promazané, boky jsou udělané z punčoviny. No a potom pokryjeme modelovací hmotou.
Krém- máslo ušleháme s cukrem, přišleháme tvaroh a nakonec zapracujeme dotuha ušlehanou smetanu.