Kabelka pro Páju
Recepty, DortySuroviny
- Korpus: (průměr 30 cm)
- 7 vajec (bílky na sníh)
- 9 lžic horké vody
- 30 dkg moučkového cukru
- 40 dkg polohrubé mouky
- 4x na špičku nože prášku do pečiva
- Krém:
- 375 g másla
- 1 a 1/2 vanilkového pudingu
- 375 ml mléka
- 20 dkg moučkového cukru
- Marcipánová hmota:
- 400 g polotučného sušeného mléka
- 400 g moučkového cukru
- 3 lžíce oleje
- 5 lžic vody (možno po lžičkách ještě přidávat-ale opatrně!)
- 1 bílek
- mandlové aroma
Postup Kabelka pro Páju
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s PDP, nakonec sníh z bílků.
Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby), a poté necháme dobře prochladnout.
Krém: Z mléka a pudingů si uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme až nám zcela vychladne, poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý puding.
Dortu ukrojíme kraje (viz.foto) a rozkrojíme všechny 3 části, namažeme krémem a marmeládou. Pak dva odkrojené díly postavíme na prostřední korpus a slepíme k sobě. (pomohla jsem si špejlemi) Pak celý tvar dortu pomažeme slabě krémem a dorovnáme.
Ze surovin si vytvoříme marcipánovou hmotu, 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie.