Šafránové kuře

Recepty, Grilování

Suroviny

cibule
máslo
sůl
horká voda
petrželka
olivový olej
kuře
šafrán
citronová šťáva
bílý jogurt
zázvor
černý pepř
kurkuma mletá
citron
červená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Na kuře: špetku šafránu, trochu horké vody, citronová šťáva, bílý jogurt nebo zakysaná smetana, olivový olej, petrželka s hladkými listy, kousek nakrájeného čerstvého zázvoru, sůl, špetku černého pepře, špetku mleté kurkumy, 1 velkou cibuli nakrájenou na kolečka.

  2. Na šafránové máslo: špetku šafránu, trochu horké vody,máslo, citronová šťáva, nakrájená petrželka s hladkými listy, čerstvě namletý černý pepř

  3. Kuře omýt a nakrájejte na 10 porcí.

  4. Do velké mísy prsty dáme šafrán, necháme 5 minut stát. Přidáme citronovou šťávu, jogurt, olej, petrželku, zázvor, pepř, sůl a kurkumu. Vše smícháme.

  5. Porce kuřat vložíme do velké nízké mísy, na ně naskládáme kolečka cibule, přes to přelijeme marinádu a přikryjeme mikrotenovou fólií. Uložíme do chladničky, nejméně na 4 hodiny. Několikrát otočit.

  6. Šafránové máslo:šafrán dáme do kastrůlku,zalijeme vodou a necháme 5 minut odstát. Přidáme máslo, citronovou šťávu, petrželku a pepř a zahřejeme, dokud se máslo docela nerozpustí.

  7. Ogrilujeme a poslední dvě minuty potíráme kuře šafránovým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!