Šafránové kuře
Recepty, GrilováníSuroviny
- cibule
- máslo
- sůl
- horká voda
- petrželka
- olivový olej
- kuře
- šafrán
- citronová šťáva
- bílý jogurt
- zázvor
- černý pepř
- kurkuma mletá
- citron
- červená cibule
Postup Šafránové kuře
Postup přípravy receptu
-
Na kuře: špetku šafránu, trochu horké vody, citronová šťáva, bílý jogurt nebo zakysaná smetana, olivový olej, petrželka s hladkými listy, kousek nakrájeného čerstvého zázvoru, sůl, špetku černého pepře, špetku mleté kurkumy, 1 velkou cibuli nakrájenou na kolečka.
Na šafránové máslo: špetku šafránu, trochu horké vody,máslo, citronová šťáva, nakrájená petrželka s hladkými listy, čerstvě namletý černý pepř
Kuře omýt a nakrájejte na 10 porcí.
Do velké mísy prsty dáme šafrán, necháme 5 minut stát. Přidáme citronovou šťávu, jogurt, olej, petrželku, zázvor, pepř, sůl a kurkumu. Vše smícháme.
Porce kuřat vložíme do velké nízké mísy, na ně naskládáme kolečka cibule, přes to přelijeme marinádu a přikryjeme mikrotenovou fólií. Uložíme do chladničky, nejméně na 4 hodiny. Několikrát otočit.
Šafránové máslo:šafrán dáme do kastrůlku,zalijeme vodou a necháme 5 minut odstát. Přidáme máslo, citronovou šťávu, petrželku a pepř a zahřejeme, dokud se máslo docela nerozpustí.
Ogrilujeme a poslední dvě minuty potíráme kuře šafránovým máslem.