Krémové šafránové rizoto se sýrem (bez tuku)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

100 g rýže
1 menší cibule
0,5 dl bílého vína
50 g nízkotučného taveného sýra
vývar
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rýži společně s cibulí opražíme v hrnci do světle zlaté barvy. Rýži před použitím nepereme. Připravíme si teplý vývar na podlévání. K opražené rýži přidáme víno, šafrán a sůl, zamícháme a vaříme.

  2. Postupně podléváme vývarem a mícháme, aby se rýže nepřichytávala. Když je rýže měkká a vývaru v hrnci máme cca 1 dl, zamícháme do rizota nízkotučný sýr. Tím získáme krémovou konzistenci bez použití másla.

  3. Podáváme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!