Tvarohová bublanina
Recepty, MoučníkySuroviny
- (1 šálek=200 ml)
- 1 necelý šálek cukru (krupicový/třtinový)
- 1 vanilkový cukr
- 100 g másla (změklého)
- 2 celá vejce
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 zakysaná smetana (cca 200 g)
- 1 šálek polohrubé mouky (lehce plnější)
- 1 vanilkový pudink (prášek)
- 1 prášek do pečiva
- ovoce: (cca 350 g)
- černý rybíz
- maliny
- jahody
- 1 vanilkový cukr (na posyp)
Postup Tvarohová bublanina
Postup přípravy receptu
-
Všechny shora uvedené ingredience postupně zašlehat, nakonec prosít mouku s pudinkem a práškem do pečiva.
Těsto rozetřít na pečícím papíru, poklást hustě ovocem, posypat vanilkovým cukrem (nemusí být, ale udělá to lehce krustičku).
Péct cca 40 minut na 160°C (horkovzduch) nebo 180°C (obyčejná elektrická trouba).