Tvarohová bublanina

Recepty, Moučníky

Suroviny

(1 šálek=200 ml)
1 necelý šálek cukru (krupicový/třtinový)
1 vanilkový cukr
100 g másla (změklého)
2 celá vejce
250 g měkkého tvarohu
1 zakysaná smetana (cca 200 g)
1 šálek polohrubé mouky (lehce plnější)
1 vanilkový pudink (prášek)
1 prášek do pečiva
ovoce: (cca 350 g)
černý rybíz
maliny
jahody
1 vanilkový cukr (na posyp)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny shora uvedené ingredience postupně zašlehat, nakonec prosít mouku s pudinkem a práškem do pečiva.

  2. Těsto rozetřít na pečícím papíru, poklást hustě ovocem, posypat vanilkovým cukrem (nemusí být, ale udělá to lehce krustičku).

  3. Péct cca 40 minut na 160°C (horkovzduch) nebo 180°C (obyčejná elektrická trouba).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!