Máslové krémové terčíky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto
125 g másla
70 g moučkového cukru
2 žloutky
špetka soli
1 necelá lžička sody
1 lžička vanilkového cukru
175 g hladké mouky
Máslová poleva:
65 g másla
250 g moučkového cukru
60 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a sůl a třeme, až se spojí. Nakonec přidáme mouku prosátou se sodou. Těsto odložíme na hodinu zatuhnout do lednice.

  2. Potom můžeme těsto buď vyválet a vykrajovat různé tvary, nebo si ho rozdělíme na kousky, tvarujeme kuličky, které na plechu zploštíme a sílu asi 1/2 cm.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 8 - 10 minut.

  4. Po vytažení z trouby je necháme asi 5 minut vydýchat a pak je sundáme z plechu.

  5. Studené slepujeme nebo zdobíme polevou.

  6. Příprava polevy: Na pánvičce rozehřejeme na mírném ohni máslo a za stálého míchání je necháme pěnit až začne tvořit tmavší skvrny a vyčeří se. Pak ho odstavíme a krátce zchladlé přelijeme k moučkovému cukru, zamícháme a pak přilejeme smetanu. Vše vyšleháme do podoby krému. Po zchladnutí je poleva ztuhlá ale ne tvrdá, nedrolí se a pečivo můžeme ukládat na sebe.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!