Máslové krémové terčíky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto
- 125 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- špetka soli
- 1 necelá lžička sody
- 1 lžička vanilkového cukru
- 175 g hladké mouky
- Máslová poleva:
- 65 g másla
- 250 g moučkového cukru
- 60 ml smetany ke šlehání
Postup Máslové krémové terčíky
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a sůl a třeme, až se spojí. Nakonec přidáme mouku prosátou se sodou. Těsto odložíme na hodinu zatuhnout do lednice.
Potom můžeme těsto buď vyválet a vykrajovat různé tvary, nebo si ho rozdělíme na kousky, tvarujeme kuličky, které na plechu zploštíme a sílu asi 1/2 cm.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 8 - 10 minut.
Po vytažení z trouby je necháme asi 5 minut vydýchat a pak je sundáme z plechu.
Studené slepujeme nebo zdobíme polevou.
Příprava polevy: Na pánvičce rozehřejeme na mírném ohni máslo a za stálého míchání je necháme pěnit až začne tvořit tmavší skvrny a vyčeří se. Pak ho odstavíme a krátce zchladlé přelijeme k moučkovému cukru, zamícháme a pak přilejeme smetanu. Vše vyšleháme do podoby krému. Po zchladnutí je poleva ztuhlá ale ne tvrdá, nedrolí se a pečivo můžeme ukládat na sebe.