Vepřové srdíčko na černém pivu

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 vepřová srdíčka
3 větší cibule
150 g špeku
300 ml černého Kozla
250 ml horké vody
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
snítka rozmarýnu
1 lžíce hladké mouky (rozmíchaná ve studené vodě)
100 ml studené vody
sůl (kdo chce přidá 1/2 kostky masoxu)
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka nakrájíme na širší plátky a pod tekoucí vodou odstraníme krvavé usazeniny.

  2. Do hrnce dáme špek nakrájený na širší špalíčky společně s nadrobno nakrájenou cibulí a přibližně 3minuty restujeme. Přidáme plátky masa a prudce ze všech stran osmahneme. Přidáme koření, rozmarýn, zlehka osolíme a podlijeme pivem. Na silném plameni bez pokličky necháme polovinu piva odpařit. Podlijeme 250 ml horké vody a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na mírném plameni 40 minut.

  3. Hrnec ochladíme, otevřeme a k měkkému masu přidáme ve vodě rozmíchanou mouku. Hustotu omáčky si přizpůsobíme našim zvyklostem a podle potřeby dochutíme solí a mletým pepřem. Jako příloha se hodí kuskus, těstoviny, rýže i knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!