Vepřové srdíčko na černém pivu
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 2 vepřová srdíčka
- 3 větší cibule
- 150 g špeku
- 300 ml černého Kozla
- 250 ml horké vody
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- snítka rozmarýnu
- 1 lžíce hladké mouky (rozmíchaná ve studené vodě)
- 100 ml studené vody
- sůl (kdo chce přidá 1/2 kostky masoxu)
- mletý pepř
Postup Vepřové srdíčko na černém pivu
Postup přípravy receptu
-
Srdíčka nakrájíme na širší plátky a pod tekoucí vodou odstraníme krvavé usazeniny.
Do hrnce dáme špek nakrájený na širší špalíčky společně s nadrobno nakrájenou cibulí a přibližně 3minuty restujeme. Přidáme plátky masa a prudce ze všech stran osmahneme. Přidáme koření, rozmarýn, zlehka osolíme a podlijeme pivem. Na silném plameni bez pokličky necháme polovinu piva odpařit. Podlijeme 250 ml horké vody a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na mírném plameni 40 minut.
Hrnec ochladíme, otevřeme a k měkkému masu přidáme ve vodě rozmíchanou mouku. Hustotu omáčky si přizpůsobíme našim zvyklostem a podle potřeby dochutíme solí a mletým pepřem. Jako příloha se hodí kuskus, těstoviny, rýže i knedlík.