Jahodový tataráček

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

300 g jahod
1 mascarpone
medové plátky (koupí se v tesku)
vanilkový cukr
1 pomeranč
cukr krystal
1 dcl pomerančového džusu
1,5 tabulky čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme, propláchneme a nakrájíme na kostky. Přendáme do misky přidáme cukr krystal a promícháme. Necháme pár minut odležet.

  2. Mezi tím si připravíme mascarpone krém do kterého zamícháme vanilkový cukr.

  3. Ve vodní lázní necháme rozpustit čokoládu (můžeme přimíchat mléko ať nám moc neztuhne během přípravy).

  4. Medové plátky si vykrájíme pomocí skleničky na kolečka, která rozkrojíme na pul (viz foto).

  5. V rendlíku si připravíme karamel z cukru krystal (já osobně dám cukr zlehka zkaramelizovat a přidám džus)

  6. Jakmile mám připravený koktejl přidám nakrájený na plátky pomeranč a zlehka provařím do pěkně karamelové formy. Nezapomínejte na čokoládu promíchávat.:-) Jakmile máme roztopenou čokoládu, pomeranč v koktejlu, můžeme servírovat (viz foto).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!