Jablkové palačinky s jahodovým přelivem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 hrnky mléka
- 2-3 vejce (podle velikosti)
- 2 jablka (střední)
- 1 lžíce rumu
- 1 vanilkový cukr + cukr podle chuti
- špetka soli
- dvě špetky skořice
- citronová nebo limetková šťáva
- ---
- 250-300 g jahod (měla jsem mražené)
- vanilkový cukr + podle chuti a kyselosti
- lžička vanilkového pudinku
- cca 50 ml vody
- 3-5 lístků máty
Postup Jablkové palačinky s jahodovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Jablka nastrouháme nahrubo a pokapeme citronem. Z mléka, mouky vajec, cukru, soli rumu a skořice vyšleháme metličkou hladké těsto bez hrudek. Nakonec vmícháme jablka a necháme odpočinout.
Jahody svaříme s cukrem a mátou. Přidáme rozmíchaný pudink ve vodě a provaříme do hustší omáčky. Kdo chce, může jahody rozmačkat, já je nechala ve větších kouscích.
Pánvičku vytřeme olejem nebo ghí a smažíme tenké palačinky z obou stran dozlatova. Hotové palačinky upravíme na talíř a přelijeme jahodami. Můžeme přidat kopeček zakysané smetany.