Jablkové palačinky s jahodovým přelivem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
2 hrnky mléka
2-3 vejce (podle velikosti)
2 jablka (střední)
1 lžíce rumu
1 vanilkový cukr + cukr podle chuti
špetka soli
dvě špetky skořice
citronová nebo limetková šťáva
---
250-300 g jahod (měla jsem mražené)
vanilkový cukr + podle chuti a kyselosti
lžička vanilkového pudinku
cca 50 ml vody
3-5 lístků máty

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nastrouháme nahrubo a pokapeme citronem. Z mléka, mouky vajec, cukru, soli rumu a skořice vyšleháme metličkou hladké těsto bez hrudek. Nakonec vmícháme jablka a necháme odpočinout.

  2. Jahody svaříme s cukrem a mátou. Přidáme rozmíchaný pudink ve vodě a provaříme do hustší omáčky. Kdo chce, může jahody rozmačkat, já je nechala ve větších kouscích.

  3. Pánvičku vytřeme olejem nebo ghí a smažíme tenké palačinky z obou stran dozlatova. Hotové palačinky upravíme na talíř a přelijeme jahodami. Můžeme přidat kopeček zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!