Králík po hambursku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- králík
- 200 g šunka
- 150 g kyselé okurky sterilované
- sůl
- 150 g kořenová zelenina
- 100 g cibule
- tuk
- 50 g slanina
- 3 g divoké koření (bob. list, nové koření, pepř, tymián)
- 50 g citron
- 50 g ocet
- 750 g voda
- 100 g mouka hladká
- 50 g hořčice obyč
- 20 g cukr
- 250 g mléko
- 100 g smetana
Postup Králík po hambursku
Postup přípravy receptu
-
Králíka protkneme plátky šunky a okurky.
Kořenovou zeleninu s cibulí nakrájíme na plátky a podusíme na tuku se slaninou nakrájenou na kostičky.
Do základu přidáme osolené maso, okořeníme jej divokým kořením, přidáme opláchnutý a nakrájený citron, maso zastříkneme octem, mírně zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka.
Poté maso vyjmeme a šťávu zahustíme záklechtkou, rozředíme vodou, dochutíme hořčicí, cukrem a za občasného promíchání povaříme, přidáme mléko a nakonec zjemníme smetanou.
Procedíme, přidáme na nudličky nakrájenou šunku a okurku.