Králík po hambursku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králík
200 g šunka
150 g kyselé okurky sterilované
sůl
150 g kořenová zelenina
100 g cibule
tuk
50 g slanina
3 g divoké koření (bob. list, nové koření, pepř, tymián)
50 g citron
50 g ocet
750 g voda
100 g mouka hladká
50 g hořčice obyč
20 g cukr
250 g mléko
100 g smetana

Postup přípravy receptu

  1. Králíka protkneme plátky šunky a okurky.

  2. Kořenovou zeleninu s cibulí nakrájíme na plátky a podusíme na tuku se slaninou nakrájenou na kostičky.

  3. Do základu přidáme osolené maso, okořeníme jej divokým kořením, přidáme opláchnutý a nakrájený citron, maso zastříkneme octem, mírně zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka.

  4. Poté maso vyjmeme a šťávu zahustíme záklechtkou, rozředíme vodou, dochutíme hořčicí, cukrem a za občasného promíchání povaříme, přidáme mléko a nakonec zjemníme smetanou.

  5. Procedíme, přidáme na nudličky nakrájenou šunku a okurku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!