Tofu zapékané s pórkem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

360 g bílého Tofu
1 pórek (více zelené části než bílé)
1 kg brambor
sůl
Marináda:
1 vejce
1 lžička mletého pepře
1 lžička majoránky
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mleté červené papriky
1 lžička Worcesterové omáčky
1 lžička kari
1 lžička olivového oleje
2 lžičky plnotučné hořčice
1 lžička kečupu
sůl
Na zalití:
1 dl mléka
2 vejce
100 g strouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Tofu narežeme na malé hranočeky a premiešame s marinádou, ktorú urobíme vyšľahaním všetkých prísad. Zakryté uložíme na 24 hodín do chladničky.

  2. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a narežeme na kolieska.

  3. Do vymasteného pekáčika uložíme polovicu zemiakov a osolíme.

  4. Na ne rozvrstvíme marinované tofu a naň na kolieska narezaný pór. Vrchnú vrstvu tvoria opäť zvyšné zemiaky, ktoré osolíme.

  5. Zalejeme v mlieku rozmiešanými vajíčkami a syrom.

  6. Zakryjeme a v rúre pri 200°C pečieme 25 minút. Potom odkryjeme a ešte 10 minút zapečieme dozlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!