Paštika z kuřecích jater s bylinkami
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 125 g másla (a kousek na osmahnutí cibule)
- 1 menší cibuli
- 1 stroužek česneku
- 1 dcl červeného vína
- lžíci sušeného tymiánu
- lžíce bazalky
- sůl
- pepř
- brusinky dle uvážení
Postup Paštika z kuřecích jater s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Na másle se osmahne pokrájená cibule a česnek (cca 2 minuty). Pak se přidají játra, nechají se zatáhnout a poté se podlijí vínem a dusí se, než se tekutina odpaří.
Nechá se mírně zchladnout a přidá se máslo, koření a rozemele. Aby byla paštika jemná, přepasírujeme a vložíme do misky a necháme v lednici cca 2 hodiny ztuhnout.