Marinovaný grilovaný lilek

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 lilek s pevnou slupkou
olivový olej
1 PL balsamico octa
2 větší stroužky česneku
1 PL kaparů
1 PL sójové omáčky
špetka třtinového cukru nebo med
petrželka, bazalka a máta
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Marinádu připravte ze 2-3 PL lžic olivového oleje, balsamica, sójovky, rozdrceného česneku, posekaných bylinek a kaparů. Důkladně promíchejte a dochuťte špetkou cukru nebo medu.

  2. Lilek nakrájejte na plátky silné cca 0,5-1 cm. Zlehka potřete olejem a vložte na gril nebo grilovací pánev. Ogrilujte z obou stran a až poté osolte. Počítejte s tím, že v marinádě je sójová omáčka, která je také slaná, tak jen osolit zlehka. Ještě horké plátky lilku potřete z obou stran marinádou. Můžete podávat ihned nebo uložte v uzavřené nádobě do lednice. Vydrží několik dnů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!