Nadívaná vepřová panenka s citronovým tymiánem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 350 g vepřové panenky
- citronový tymián
- 2-3 silnějších plátků slaniny
- 50 g sýra Gran Moravia na plátky či nastrouhat
- sůl
- mletý pepř
- 100 ml bílého vína na podlití panenky
- Na oblohu:
- rukola
- polníček
- rajče
- kus žluté papriky
Postup Nadívaná vepřová panenka s citronovým tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Panenku očistím, omyji a osuším. Prokrojím ji tak, aby mi z ní vznikl plát. Maso osolím, opepřím a doprostřed vložím kus slaniny, kus sýra a snítku citronového tymiánu.
Panenku zamotám do miniroládky a svážu potravinářským motouzkem. Dám do misky, pokapu olivovým olejem a nechám tak 2 hodinky odpočinout. Pak na rozpálené suché pánvi maso zprudka opeču ze všech stran, dám bez tuku do pekáčku a přikryji alobalem.
V troubě na 200°C cca 20-30 minut nechám dopéct, protože váleček masa je poměrně velký a maso by nebylo propečeno.
Mezitím z tuku na pánvi vyrobím sosík - olivový olej co zbyl podliji bílým vínem a nechám vyvařit alkohol, přidám pár lístečků tymiánu a před dopečením masa přidám do pekáčku. Sosíkem pak poliji maso na talíři.