Nadívaná pečeně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 kg vepřové pečeně vcelku
plátkový sýr (1 balení)
10 plátků anglické slaniny
2 menší cibule
ostrý kečup
plnotučná hořčice
koření Gyros
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nakrájejte na pátky, ale nedokrajujte, aby zůstalo maso vcelku. Vyšlo mi to na 8 zářezů.

  2. Z kečupu, hořčice, koření a oleje umíchejte marinádu, cibuli nakrájejte na půlkolečka.

  3. Maso osolte a v zářezech potřete marinádou a naplňte je sýrem, anglickou a cibulí.

  4. Celé maso ještě potřete marinádou, spíchněte špejlí, nebo převažte, aby pěkně drželo, zabalte do alobalu a nechte odležet, klidně přes noc.

  5. Druhý den maso přendejte do pekáče (pekla jsem v římském hrnci), mírně podlijte a zakryté upečte doměkka. Před dopečením odkryjte a nechte zčervenat.

  6. Krájejte vždy dva plátky s náplní. Zbylou cibuli a anglickou jsem pokrájela a dala spolu s masem péct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!