Marinovaný zelný salát

Recepty, Saláty

Suroviny

1 kg bílého hlávkového zelí
200 g mrkve
2 stroužky česneku
možno přidat jablko
Marináda:
75 ml oleje olivového
75 ml vinného octa
50 g cukru
1 lžíce soli
2-3 bobkové listy
3-5 kuliček černého pepře
250 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme zeleninu a nastrouháme nebo nakrájíme zelí do větší uzavíratelné mísy. Přidáme plátky česneku nebo prolisujeme stroužky, mrkev nakrájenou na jemné nudličky, případně můžeme přidat jablko nakrájené na nudličky. Vše promícháme.

  2. Všechny uvedené přísady na marinádu dáme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Nalijeme na připravené zelí v míse a necháme v chladu marinovat nejlépe do druhého dne nebo alespoň 4 hodiny.

  3. Podáváme k různě upravenému masu, k pečeným bramborám, zapečeným těstovinám apod. Salát je svěží, křupavý a plný vitamínů. Kdo má rád, může přidat chilli papričku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!