Bagetové soudky
Recepty, PředkrmySuroviny
- 2 dlouhé bagety
- 2 vejce
- Náplň
- 250 g bělomasé ryby např tresky
- 250 g hub měla jsem hříbky sterilované ve vlastní šťávě ale stačí i žampiony
- 1 menší cibule
- olej nebo máslo
- sůl
- pepř
- drcený kmín
Postup Bagetové soudky
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si náplň:
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájenou rozmraženou rybu, sůl, pepř a poprášíme drceným kmínem. Restujeme, dokud není ryba měkká a voda vyvařená. Ke konci přidáme houby a restujeme společně.
Bagety bez špiček příčně nakrájíme na stejnoměrné kousky. Vejce rozšleháme, můžeme přidat oblíbené koření. Každý špalíček bagety obalíme ve vajíčku, postavíme na plech, vnitřek vmáčkneme dolů ke dnu, naplníme směsí a zapečeme v troubě vyhřáté na 220°C dokřupava.
Podáváme ihned se zeleninovým salátem. Místo ryb a hub klidně dejte tepelně upravenou zeleninu nebo jiné maso než právě rybu.