Silvestrovské pohoštění
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 1:
- vepřová konzerva
- rohlík
- máslo
- majonéza
- cibule
- hořčice
- vajíčko
- sterilovaná okurka
- oranžová paprika
- sůl
- pepř
- 2:
- vajíčka
- rohlík
- tvaroh
- mletá paprika
- salám vysočina
- kapary
- mletá paprika
- Gouda
- žlutá paprika
- sůl
- 3:
- tresčí játra
- rohlík
- máslo
- majonéza
- cibule
- 3 čerstvé papriky
- sůl
- pepř
- 4
- Sýr Eidam
- rohlík
- česnek
- majonéza nebo zakysaná smetana
- cherry rajčátka
- sůl
- 5:
- Máslo
- rohlík
- vajíčko
- okurka
- klobáska
- wasabi křen
- kapary
- 6:
- Brambory
- okurky
- gothaj
- cibule
- šunka od kosti
- červená paprika
- sůl
- pepř
- 7:
- Tvaroh
- sušená rajčátka
- bazalka
- česnek
- tmavá bagetka
- mozarella
- cherry rajčátka
- sůl
- Sýrové roládky
- 8:
- Plátky eidamu
- lučina
- šunka
- salám herkules
- zelená paprika
- cherry rajčátka
- Chlebíčky
- 9:
- Bramborový salát
- veka
- šunka od kosti
- vejce
- sterilovaná okurka
- kousky tuňáka
- červená paprika
- Množství neuvádím
- každý ať dá dle libosti
Postup Silvestrovské pohoštění
Postup přípravy receptu
-
Jednohubky Pomazánka z vepřové konzervy: Maso rozmixujeme s máslem a majonézou. Přidáme nadrobno nasekanou cibulí a dochutíme hořčicí. Osolíme a opepříme. Ozdobíme kouskem natvrdo uvařeného vajíčka, oranžovou paprikou a sterilovanou okurkou.
Vaječná pomazánka: Natvrdo uvařená a rozsekaná vajíčka smícháme s tvarohem a mletou paprikou a osolíme. Ozdobíme vysočinou, kaparou, opaprikovaným sýrem a kouskem žluté papriky.
Pomazánka z tresčích jater: Z tresčích jater slijeme olej a játra pak ušleháme s máslem a troškou majonézy na zjemnění. Osolíme a opepříme. Ozdobíme nasekanou cibulkou, nasekanými barevnými paprikami.
Česneková pomazánka: Sýr Eidam nastrouháme najemno a smícháme s prolisovaným česnekem a majonézou nebo zakysanou smetanou. Osolíme. Ozdobíme půlkou cherry rajčátka.
Máslo: Plátek rohlíku namažeme máslem. A klademe plátek vajíčka, okurky, klobásky. Navrch klademe wasabi křen s kaparou.
Bramborový salát: Uvařené brambory, okurky, gothajský salám, cibule. Vše nadrobno nasekané smícháme s majonézou a zakysanou smetanou. Osolíme a opepříme. Ozdobíme plátkem šunky od kosti, okurkou, paprikou a strouhaným sýrem.
Rajčatová pomazánka: Tvaroh smícháme se sušenými rajčaty, sušenou rozemnutou bazalkou a lisovaným česnekem. Osolíme a lehce opepříme. Ozdobíme plátky mozarelly a rajčat, které klademe střídavě na tmavou bagetu s rajčatovou pomazánkou.
Sýrové roládky: Plátky sýra naskládáme vedle sebe a lehce rozpečeme v troubě. Změklý plát sýra potřeme lučinou, šunkou a salámem. Svineme a nakrájíme asi 1,5 cm široké roládky. Zdobíme paprikou a cherry rajčátky.
Chlebíčky: Veku potřeme bramborovým salátem a zdobíme šunkou, půlkou vejce, okurkou, červenou paprikou a tuňákem.