Silvestrovské pohoštění

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

1:
vepřová konzerva
rohlík
máslo
majonéza
cibule
hořčice
vajíčko
sterilovaná okurka
oranžová paprika
sůl
pepř
2:
vajíčka
rohlík
tvaroh
mletá paprika
salám vysočina
kapary
mletá paprika
Gouda
žlutá paprika
sůl
3:
tresčí játra
rohlík
máslo
majonéza
cibule
3 čerstvé papriky
sůl
pepř
4
Sýr Eidam
rohlík
česnek
majonéza nebo zakysaná smetana
cherry rajčátka
sůl
5:
Máslo
rohlík
vajíčko
okurka
klobáska
wasabi křen
kapary
6:
Brambory
okurky
gothaj
cibule
šunka od kosti
červená paprika
sůl
pepř
7:
Tvaroh
sušená rajčátka
bazalka
česnek
tmavá bagetka
mozarella
cherry rajčátka
sůl
Sýrové roládky
8:
Plátky eidamu
lučina
šunka
salám herkules
zelená paprika
cherry rajčátka
Chlebíčky
9:
Bramborový salát
veka
šunka od kosti
vejce
sterilovaná okurka
kousky tuňáka
červená paprika
Množství neuvádím
každý ať dá dle libosti

Postup přípravy receptu

  1. Jednohubky Pomazánka z vepřové konzervy: Maso rozmixujeme s máslem a majonézou. Přidáme nadrobno nasekanou cibulí a dochutíme hořčicí. Osolíme a opepříme. Ozdobíme kouskem natvrdo uvařeného vajíčka, oranžovou paprikou a sterilovanou okurkou.

  2. Vaječná pomazánka: Natvrdo uvařená a rozsekaná vajíčka smícháme s tvarohem a mletou paprikou a osolíme. Ozdobíme vysočinou, kaparou, opaprikovaným sýrem a kouskem žluté papriky.

  3. Pomazánka z tresčích jater: Z tresčích jater slijeme olej a játra pak ušleháme s máslem a troškou majonézy na zjemnění. Osolíme a opepříme. Ozdobíme nasekanou cibulkou, nasekanými barevnými paprikami.

  4. Česneková pomazánka: Sýr Eidam nastrouháme najemno a smícháme s prolisovaným česnekem a majonézou nebo zakysanou smetanou. Osolíme. Ozdobíme půlkou cherry rajčátka.

  5. Máslo: Plátek rohlíku namažeme máslem. A klademe plátek vajíčka, okurky, klobásky. Navrch klademe wasabi křen s kaparou.

  6. Bramborový salát: Uvařené brambory, okurky, gothajský salám, cibule. Vše nadrobno nasekané smícháme s majonézou a zakysanou smetanou. Osolíme a opepříme. Ozdobíme plátkem šunky od kosti, okurkou, paprikou a strouhaným sýrem.

  7. Rajčatová pomazánka: Tvaroh smícháme se sušenými rajčaty, sušenou rozemnutou bazalkou a lisovaným česnekem. Osolíme a lehce opepříme. Ozdobíme plátky mozarelly a rajčat, které klademe střídavě na tmavou bagetu s rajčatovou pomazánkou.

  8. Sýrové roládky: Plátky sýra naskládáme vedle sebe a lehce rozpečeme v troubě. Změklý plát sýra potřeme lučinou, šunkou a salámem. Svineme a nakrájíme asi 1,5 cm široké roládky. Zdobíme paprikou a cherry rajčátky.

  9. Chlebíčky: Veku potřeme bramborovým salátem a zdobíme šunkou, půlkou vejce, okurkou, červenou paprikou a tuňákem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!