Krůtí maso na slanině a šunce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 ks větší krůtí křídlo
- 50 g slaniny
- 1 cibule
- 100 g šunky
- 2-3 lžíce mraženého hrášku
- 1/2 lahvičky Ramy cremefine
- 1 lžíce červené sušené sladké papriky
- 1 bobkový list
- 4 kuličky pepře
- 2 kuličky nového koření
- šťáva z 1/2 citrónu
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- popřípadě kousek kuřecího bujónu
Postup Krůtí maso na slanině a šunce
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky a uškvaříme. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a na nudličky nakrájenou šunku.
Mírně vše orestujeme, přidáme citronovou šťávu, sladkou papriku a osolené krůtí křídlo, které z obou stran opečeme.
Zalijeme trochou vody a dusíme v tlakovém hrnci cca 20 minut. Pak maso vyjmeme a obereme. Do základu přidáme mražený hrášek a chvilinku prohřejeme.
Pak v Ramě rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Provaříme a podáváme s obraným masem a knedlíkem