Krůtí maso na slanině a šunce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 ks větší krůtí křídlo
50 g slaniny
1 cibule
100 g šunky
2-3 lžíce mraženého hrášku
1/2 lahvičky Ramy cremefine
1 lžíce červené sušené sladké papriky
1 bobkový list
4 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
šťáva z 1/2 citrónu
1 lžíce hladké mouky
sůl
popřípadě kousek kuřecího bujónu

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a uškvaříme. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a na nudličky nakrájenou šunku.

  2. Mírně vše orestujeme, přidáme citronovou šťávu, sladkou papriku a osolené krůtí křídlo, které z obou stran opečeme.

  3. Zalijeme trochou vody a dusíme v tlakovém hrnci cca 20 minut. Pak maso vyjmeme a obereme. Do základu přidáme mražený hrášek a chvilinku prohřejeme.

  4. Pak v Ramě rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Provaříme a podáváme s obraným masem a knedlíkem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!