Čabajská klobása - Csabai kolbász
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 10 000 g vepřové plece
- 10 g mletého kmínu
- 270 g soli
- 5 g sanitru
- 10 g cukru moučka
- 50 g mletého pepře
- 80 g česneku
- 70 g mleté červené papriky sladké
- 20 g mleté červené papriky pálivé
Postup Čabajská klobása - Csabai kolbász
Postup přípravy receptu
-
Mäso zomelieme na kotúči s veľkými otvormi do vhodnej nádoby - koryta. Pommleté koreniny, prelisovaný cesnak, soľ, sanitru, práškový cukor pridáme k mäsu a riadne spracujeme. Klobásovú hmotu na tesno naplníme do čriev a párujeme na nami zvolenú dlžku.
Klobásy údime 3 dni studeným dymom do dosiahnutia peknej červenej farby. Skladujeme na chladnom a dobre vetranom mieste.