Čabajská klobása - Csabai kolbász

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

10 000 g vepřové plece
10 g mletého kmínu
270 g soli
5 g sanitru
10 g cukru moučka
50 g mletého pepře
80 g česneku
70 g mleté červené papriky sladké
20 g mleté červené papriky pálivé

Postup přípravy receptu

  1. Mäso zomelieme na kotúči s veľkými otvormi do vhodnej nádoby - koryta. Pommleté koreniny, prelisovaný cesnak, soľ, sanitru, práškový cukor pridáme k mäsu a riadne spracujeme. Klobásovú hmotu na tesno naplníme do čriev a párujeme na nami zvolenú dlžku.

  2. Klobásy údime 3 dni studeným dymom do dosiahnutia peknej červenej farby. Skladujeme na chladnom a dobre vetranom mieste.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!