Vepřová plec v pikantní zelenině
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 60-70 dkg vepř. plecka
- olivový olej
- 6 špičatých červených paprik
- 6 stonků řapíkatého celeru (zbavených vláken)
- 2 karotky
- 1 velká cibule
- 4 větší rajská jablka
- brambory jako příloha
- kmín
- větvička libečku
- pepř
- sůl
- grilovací koření
- koření na grilovanou zeleninu
- nasekaná pažitka a petržel na ozdobu
Postup Vepřová plec v pikantní zelenině
Postup přípravy receptu
-
Připravíme všechny ingredience. Cibuli nakrájet na půlkolečka a dát na pánev s rozpáleným olejem nebo sádlem. Papriky na kolečka a do pánve, řapíky a mrkev na kousky, Z rajčat odstranit středy a nakrájet každé na 12 kousků. Postupně přidávat do pánve.
Zatím co se zelenina restuje a později dusí, nakrájíme maso na kostky a zprudka opečeme. Posypeme grilovacím kořením. Trošku podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka pod poklicí. Zelenina musí zůstat all dente.
Brambory oloupeme a rozkrájené je uvaříme ve slané okmínované vodě s libečkem. Zcedíme, upravíme na talíř, přidáme kousek másla a bylinky. Směs s pleckem můžeme na talíři ozdobit máslem a bylinkami (podle obrázku).