Smažené bramborové třepanky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g ve slupce uvařených brambor
- 60 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 50 g krupice
- 1/2 lžičky soli
- Náplň:
- 250 g kysaného zelí
- 100 g uzeného masa - může být i ze žeber, uzených kostí a pod)
- 1 menší cibule
- na smažení sádlo podle potřeby
Postup Smažené bramborové třepanky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uvaříme brambory ve slupce a necháme je dobře vychladit. Pak je oloupeme a postrouháme na hrubých nudličkách.
Na trošce sádla necháme zpěnit cibuli, přidáme na kousky nakrájené uzené maso a překrájené kysané zelí.. Vše společně tak 10 minut restujeme a pak necháme aspoň částečně vychladit.
Zatímco chladne náplň, vypracujeme bramborové těsto. Do nastrouhaných brambor dáme sůl, vajíčko, hrubou mouku a krupici. Vypracujeme nelepivé těsto.
Z bramborového těsta ukrajujeme kousky, asi jak na kynuté buchty. Každý kousek na pomoučněném vále splácneme do kulaté placičky, naplníme uzenou směsí se zelím a uzavřeme tak, jako buchtu. Kuličku opět splácneme a smažíme na sádle dorůžova.