Bublanina s třešněmi a drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 450 g třešní nebo višní (příp. jiné ovoce)
- 300 g hladké mouky
- 80 g cukru
- 70 g moučkového cukru
- 100 g rozpuštěného másla
- 4 vejce
- mléko dle potřeby
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
- Drobenka (nemusí být):
- 50 g másla
- 50 g cukru krupice
- 100 g mouky
- 1/2 vanilkového cukru
Postup Bublanina s třešněmi a drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Cukr a žloutky utřeme, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, moučkový cukr, rozpuštěné máslo a vanilkový cukr. Dle potřeby přidáváme mléko. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta.
Do formy nalijeme těsto a pokládáme (nejlépe vypeckované) třešně. Posypeme drobenkou.
Pečeme při cca 190°C.