Kadlíkova falešná držťkovka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 velký kotrč
2 velké cibule
sádlo
máslo
sladká paprika
sušená chilli paprička
majoránka
pepř
kmín
sůl
hladká mouka
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Když jsem při procházce lesem uviděl obrovský kotrč (2,5 kila), byla činnost na odpoledne jasná. Houbu jsem na místě zhruba očistil, dopravil domů a umyl. Rozkrojil na menší díly, opět máčel ve vodě a nakrájel na kostky asi 5x5 centimetrů.

  2. Ty jsem opět namočil do vody. Čisté kostky houby jsem nasypal do mírně osolené vřící vody a deset minut povařil. Zcedil, vývar nevylíval, nechal ustát.

  3. V druhém hrnci na lžíci sádla zpěnil dvě veliké cibule, osolil, přidal papriku, sůl, pepř, majoránku, jeden bobkový list.

  4. Rozmíchal, přidal okapané uvařené kousky kotrče, trošičku podlil houbovým vývarem a půl hodinky nechal mírně dusit.

  5. Po půlhodince jsem opatrně dolil houbový vývar (nerozvířit, na dně hrnce bylo zase usazenin), zavařil, přidal rozetřený česnek a zahustil máslovou jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!