Marinované přírodní kuřecí řízky z trouby

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 větší kuřecí stehenní řízky
Marináda:
2 lžíce tatarské omáčky
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička kremžské hořčice
1/2 lžičky mleté papriky
1/2 lžičky sušeného česneku
nasekaný libeček
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na marinádu smícháme. Dochutíme případně špetkou pálivé papriky. Maso lehce přes mikroten naklepeme a namočíme do marinády na 1-2 hodiny.

  2. Připravíme pekáček s pečícím papírem a malinko potřeme olejem, stačí jen postříkat. Maso uložíme do pekáčku a zbytek marinády dáme nahoru na maso.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 st. prvních 15 minut přikryté. Poté odkryjeme a dopečeme dalších cca 15-20 minut do měkka. Maso neotáčíme.

  4. Řízky jsou šťavnaté s opečenou krustičkou nahoře. Podáváme s různě upravenými brambory. Stupně pečení jsou orientační, řiďte se zkušeností se svou troubou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!