Marinované přírodní kuřecí řízky z trouby
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 větší kuřecí stehenní řízky
- Marináda:
- 2 lžíce tatarské omáčky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička kremžské hořčice
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- nasekaný libeček
- sůl
- pepř
Postup Marinované přírodní kuřecí řízky z trouby
Postup přípravy receptu
-
Všechny přísady na marinádu smícháme. Dochutíme případně špetkou pálivé papriky. Maso lehce přes mikroten naklepeme a namočíme do marinády na 1-2 hodiny.
Připravíme pekáček s pečícím papírem a malinko potřeme olejem, stačí jen postříkat. Maso uložíme do pekáčku a zbytek marinády dáme nahoru na maso.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 st. prvních 15 minut přikryté. Poté odkryjeme a dopečeme dalších cca 15-20 minut do měkka. Maso neotáčíme.
Řízky jsou šťavnaté s opečenou krustičkou nahoře. Podáváme s různě upravenými brambory. Stupně pečení jsou orientační, řiďte se zkušeností se svou troubou.