Špendlíkový koláč s vůní perníku

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 ml bílého jogurtu
2 vejce
5 lžic slunečnicového oleje
3 lžíce rumu
100 g hnědého třtinového cukru
1 sáček vanilkového cukru
100 g hladké mouky
3 lžíce kakaa
2/3 sáčku kypřícího prášku do perníku
1 lžička perníkového koření
Drobenka:
50 g másla
50 g moučkového cukru
60 g polohrubé mouky
1/3 sáčku kypřícího prášku do perníku
2 lžíce kakaa
Kromě toho:
1 miska žlutých špendlíků (mirabelek)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve v míse smícháme tekuté ingredience - jogurt, vejce, olej a rum. Pak přimícháme vše sypké - cukry, mouku smíchanou s perníkovým práškem a kořením a kakao. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté koláčové formy.

  2. Špendlíky přepůlíme, vyjmeme pecku a řeznou stranou naklademe na těsto.

  3. Změklé máslo smícháme s cukrem, moukou smíchanou s perníkovým práškem a kakaem a utvoříme drobenku. Drobenku nasypeme rovnoměrně na koláč. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 35 minut. Před podáváním necháme koláč dobře vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!