Bochánek vhodný k salátům a letnímu grilování
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 250 g měkkého tvarohu
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce mléka
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- 250 g hladké mouky
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 2 středně velká rajčata
- 80 g sušených rajčat v oleji
- 1 bochánek mozzarelly
- hrst bazalky
- olej na pomazání (nejlépe ve spreji)
Postup Bochánek vhodný k salátům a letnímu grilování
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme tvaroh, mléko, olej a vejce. Do směsi přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, sůl, pepř a zamícháme.
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na menší kostičky, sušená rajčata necháme okapat od oleje a překrájíme na menší kousky, bazalku nasekáme. Vše zamícháme do těsta. Z těsta utvoříme nižší bochánek, asi 5 cm na výšku.
Menší plech nebo kulatou formu vystříkáme olejem a vložíme bochánek, který také na povrchu postříkáme olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35-40 minut. Upečený bochánek necháme chvíli zchladnout na mřížce a pak nakrájíme na plátky. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu ke grilovanému plátku masa nebo grilované zelenině. Nejlépe chutná ještě trochu vlažný.