Bochánek vhodný k salátům a letnímu grilování

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 g měkkého tvarohu
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce mléka
1 vejce
sůl
pepř
250 g hladké mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
2 středně velká rajčata
80 g sušených rajčat v oleji
1 bochánek mozzarelly
hrst bazalky
olej na pomazání (nejlépe ve spreji)

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme tvaroh, mléko, olej a vejce. Do směsi přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, sůl, pepř a zamícháme.

  2. Rajčata a mozzarellu nakrájíme na menší kostičky, sušená rajčata necháme okapat od oleje a překrájíme na menší kousky, bazalku nasekáme. Vše zamícháme do těsta. Z těsta utvoříme nižší bochánek, asi 5 cm na výšku.

  3. Menší plech nebo kulatou formu vystříkáme olejem a vložíme bochánek, který také na povrchu postříkáme olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35-40 minut. Upečený bochánek necháme chvíli zchladnout na mřížce a pak nakrájíme na plátky. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu ke grilovanému plátku masa nebo grilované zelenině. Nejlépe chutná ještě trochu vlažný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!