Kynutý sladký bochánek s rozinkami z domácí pekárny
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 290 ml mléka
- 80 g rozpuštěného a vlahého tuku
- 500 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 70 - 80 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra
- rozinky dle vlastního uvážení
- 14 g čerstvého droždí
Postup Kynutý sladký bochánek s rozinkami z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby domácí pekárny dáme jako první mléko, rozpuštěný vlahý tuk, přidáme prosátou mouku smíchanou se solí, pak cukr, vanilkový cukr a nahoru rozdrobíme čerstvé droždí. Rozinky přidáme až nakonec, po zvukovém signálu.
Použijeme program Sladký nebo zvolíme program Klasik.
Recept se liší od ostatních podobných že je z hladké mouky a bez vajec.