Kynutý koláč se švestkami (Dělená strava podle LK - kytičky + ovoce)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Těsto do dortové formy:
150 g polohrubé mouky
1 lžička Hrašky
1 rovná lžíce medu
0,5 dl řepkového oleje
125 ml sójového mléka
1/4 sáčku sušeného droždí
Drobenka:
3 lžíce hrubé mouky
rovná lžíce kokosového cukru
1 lžíce řepkového oleje
skořice
vanilkový fruktózový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny naliji tekuté přísady na těsto, na ně sypké a nechám ji pracovat. Po vykynutí těsto natlačím do dortové formy, vyložené pečicím papírem, pokladu rozpůlenými švestkami, posypu drobenkou, vanilkovým cukrem a skořicí.

  2. Než nahřeji troubu na 180°C, nechám kynout ve formě, peču cca 20 minut. Švestky byly zralé, buchta je příjemně nasládlá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!