Kynutý koláč se švestkami (Dělená strava podle LK - kytičky + ovoce)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Těsto do dortové formy:
- 150 g polohrubé mouky
- 1 lžička Hrašky
- 1 rovná lžíce medu
- 0,5 dl řepkového oleje
- 125 ml sójového mléka
- 1/4 sáčku sušeného droždí
- Drobenka:
- 3 lžíce hrubé mouky
- rovná lžíce kokosového cukru
- 1 lžíce řepkového oleje
- skořice
- vanilkový fruktózový cukr
Postup Kynutý koláč se švestkami (Dělená strava podle LK - kytičky + ovoce)
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny naliji tekuté přísady na těsto, na ně sypké a nechám ji pracovat. Po vykynutí těsto natlačím do dortové formy, vyložené pečicím papírem, pokladu rozpůlenými švestkami, posypu drobenkou, vanilkovým cukrem a skořicí.
Než nahřeji troubu na 180°C, nechám kynout ve formě, peču cca 20 minut. Švestky byly zralé, buchta je příjemně nasládlá.