Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 2 celá vejce
- 250 g cukru moučka
- 300 g mletých ořechů
- Krém:
- 250 g másla
- 200 g cukru moučka
- 2 celá vejce
- kakao
- vanilkový cukr
Postup Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem šleháme do pěny. Přidáme ořechy. Cukrářským sáčkem nastříkáme těsto ve tvaru rohlíčků na vymazaný plech. Pečeme v mírné troubě.
Krém - vymícháme máslo a 100 g cukru moučka. Nad párou ušleháme vejce s 100 g cukru moučka a vanilkovým cukrem. Po asi 5 minutách šlehání přidáme kakao. Po vychladnutí spojíme hmotu s vymíchaným máslem. Krém můžeme ochutit rumem. Krém nastříkáme na rohlíčky a máčíme v čokoládě.
Letos vyzkoušený jiný krém: 1 šlehačku 30% svařit s čokoládou na vaření - nechat projít varem,dát do druhého dne odstát a potom zašlehat do 1 másla a asi 10 dkg cukru.