Vynikající likér z ledových kaštanů

Recepty, Nápoje

Suroviny

250 ml šlehačky
1 Salko
3 tyčinky Ledové kaštany
4 kostičky hořké čokolády
1/2 litru rumu
mandlová tresť

Postup přípravy receptu

  1. Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny a necháme vychladnout a vlijeme Salko a nakonec rum (přidala jsem dvě až tři kapky mandlové tresti).

  2. Řádně promícháme, aby bylo hladké a lijeme do lahví. Z jedné dávky je litr likéru.

  3. Je to výborné kvalitní pití, které je zase jiné, než vaječné koňaky. Navíc bez pudinku, vajec a podobných kazících se přísad.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!