Vynikající likér z ledových kaštanů
Recepty, NápojeSuroviny
- 250 ml šlehačky
- 1 Salko
- 3 tyčinky Ledové kaštany
- 4 kostičky hořké čokolády
- 1/2 litru rumu
- mandlová tresť
Postup Vynikající likér z ledových kaštanů
Postup přípravy receptu
-
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny a necháme vychladnout a vlijeme Salko a nakonec rum (přidala jsem dvě až tři kapky mandlové tresti).
Řádně promícháme, aby bylo hladké a lijeme do lahví. Z jedné dávky je litr likéru.
Je to výborné kvalitní pití, které je zase jiné, než vaječné koňaky. Navíc bez pudinku, vajec a podobných kazících se přísad.