Hermelínová omeleta

Recepty, Sýry

Suroviny

1 hermelín
2 velká vejce
sůl trošku
pepř mletý
1 lžíce petrželky nebo pažitky
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín nastrouháme nebo pokrájíme na malé kousky a vmícháme do rozšlehaných vajec, dochutíme solí a pepřem a vlijeme do pánve s nepřilnavým dnem s rozehřátým rozpuštěným máslem, posypeme bylinkami dle chuti a osmažíme.

  2. Pokud máme rádi vejce úplně ztuhlá můžeme na chvíli ihned přiklopit a nechat dojít.

  3. Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.

  4. Také můžeme nalít hermelín s vejci na orestovanou vařenou větší bramboru, pokrájenou na kostičky a máme chutný bezmasý oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!