Cibule plněná mletým masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- asi 400 g mletého masa
- asi 100 g slaniny
- 4 cibule
- sůl
- pepř
- asi 3 lžíce strouhanky
- majoránka
- lžíce hořčice
- červená paprika
- 1 nastrouhaná větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- půl skleničky vody
- drcený kmín
- 2 lžíce hladké mouky
- Na přílohu:
- 5 větších brambor
- asi 5 plátků slaniny
- 1 větší cibule
- 150 g bílého kysaného zelí
- sůl
- pepř
Postup Cibule plněná mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve ochutíme maso, které vložíme do mísy. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, strouhanou cibuli, prolisovaný česnek, červenou papriku, majoránku a prohněteme rukama. Pak přidáme strouhanku, mouku, zalijeme vodou a přidáme vajíčko. Vše opět rukama prohněteme do jemné konzistence.
Cibuli oloupeme, odkrojíme konce a oddělíme vrstvy od sebe. Dbáme na to, aby nám vrstvičky nepopraskaly. Každý kroužek cibule plníme ochuceným masem, obtočíme slaninou a spíchneme párátkem. Pečeme na 200°C asi 20 minut.
Brambory uvaříme. Na pánvičce si na oleji orestujeme cibulku, přidáme slaninu a nakonec zelí. Osolíme a opepříme. Restujeme krátce a můžeme přidat do brambor. Vše mačkadlem horké rozšťoucháme.