Marinovaná cibule

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g červené cibule
1 červená feferonka (nemusí být)
1 hrnek vody
1/2 hrnku červeného vinného octu
2-3 lžíce cukru
1-2 lžičky hořčičného semínka
1 lžička soli (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlměsíčky a feferonku na kolečka. Svaříme vodu s octem, cukrem, solí a semínkem a odstavíme.

  2. Připravíme čisté skleníčky a naplníme cibuli s feferonkou. Zalijeme horkým nálevem a necháme bez uzavření vychladnout.

  3. Poté zavíčkujeme a uložíme do lednice. Používáme jako přílohu k masu, nebo do salátu, ale i samotná jen tak je výborná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!