Marinovaná cibule
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g červené cibule
- 1 červená feferonka (nemusí být)
- 1 hrnek vody
- 1/2 hrnku červeného vinného octu
- 2-3 lžíce cukru
- 1-2 lžičky hořčičného semínka
- 1 lžička soli (podle chuti)
Postup Marinovaná cibule
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme na půlměsíčky a feferonku na kolečka. Svaříme vodu s octem, cukrem, solí a semínkem a odstavíme.
Připravíme čisté skleníčky a naplníme cibuli s feferonkou. Zalijeme horkým nálevem a necháme bez uzavření vychladnout.
Poté zavíčkujeme a uložíme do lednice. Používáme jako přílohu k masu, nebo do salátu, ale i samotná jen tak je výborná.