Thajská kachní prsíčka marinovaná
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kachní prsa
- grilovací koření dle chuti
- čerstvý mletý pepř
- Marináda:
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky (Tamari)
- plátek čerstvého zázvoru
- půl lžičky mletého (koření) koriandru
- 1 stroužek česneku
- Dále potřebujeme:
- 2 porce rýžových nudlí
- 1 lžíci oleje
- 10 cm zelené části pórku
- 1 mrkev
- 1-2 stroužky česneku
- chilli papričku
- sůl nebo rybí omáčku
- čerstvý koriandr, nať cibulky
Postup Thajská kachní prsíčka marinovaná
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, nařízneme kůži do mřížky, ochutíme grilovacím (domácím nebo koupeným) kořením, pepřem a dáme stranou. Do misky dáme med, sójovou omáčku, prolisujeme česnek i zázvor, přidáme mletý koriandr a dobře promícháme. Do této marinády naložíme kachní prsa a necháme přes noc (nebo od rána do večera) marinovat.
Troubu dáme předehřát na 180°C. Dle návodu na obalu připravíme nudle. Maso přendáme do pekáčku a upečeme doměkka cca 10-12 minut. Upečená prsíčka necháme odpočinout v alobalu ještě 5 minut.
Zatím v hlubší pánvi na oleji opečeme očištěnou a na julienne proužky nakrájenou mrkev a pórek, přidáme česnek, dle chuti chilli a sůl nebo rybí omáčku (sůl nahradí). Přidáme nudle a lehce promícháme. Odpočinutá prsíčka nakrájíme na plátky a poklademe na nudlovou směs. Posypeme čerstvým koriandrem nebo zelenou natí cibulky.