Thajská kuřecí polévka s arašídovým máslem

Recepty, Polévky

Suroviny

2 kuřecí řízky (prsní/stehenní)
1 l vývaru
6 hub shitake
1 lžíce arašídového oleje
2 stroužky česneku
2 cm zázvoru
1 chilli paprička
2 lžíce zelené nebo Red Curry pasty
400 ml kokosového mléka
1 limetka
1 lžíce medu
2 lžíce arašídového másla
2 lžíce tmavé sójové omáčky
2-3 lžíce rybí omáčky (místo soli)
Dále:
uvařené nudle jaké máme rádi
hrst pražených nesolených arašídů
cibulka
koriandr nebo bazalka
klíčky mungo (není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme do měkka a dáme stranou. Vývar použijeme na polévku. Do teplé vody namočíme houby shitake (lze použít i jiné) nebo je uvaříme do měkka. Uvaříme nudle, jaké máme rádi: rýžové, čínské pšeničné nebo udon. Zázvor a česnek nasekáme najemno.

  2. Do wok pánve nebo hrnce dáme na olej rozvonět česnek se zázvorem, přidáme kari pastu dle chuti. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přilijeme kokosové mléko, sójovou i rybí omáčku, med a arašídové máslo. Přidáme houby nakrájené na plátky i s vodou, ve které byly namočené (vařené), arašídové máslo a necháme povařit. Dle chuti přidáme limetkovou šťávu aspoň z poloviny limetky, případně dochutíme sójovou nebo rybí omáčkou.

  3. Do misek dáme nudle, na ně natrhané kuřecí maso a zalijeme polévkou. Posypeme opraženými arašídy, cibulkou, koriandrem a klíčky mungo fazolí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!