Slaný koláč s uzeným lososem a medvědím česnekem
Recepty, PředkrmySuroviny
- Slané křehké těsto:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 vejce
- 1 žloutek nebo 2 žloutky
- špetka soli
- 100 g másla
- Náplň:
- asi 200 g uzeného lososa na kousky
- 250 g Mascarpone (Lučina)
- 2 hrsti medvědího česneku
- 2 menší červené cibule na měsíčky
- 3 syrová vejce
- 1-2 lžíce olivového oleje
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Slaný koláč s uzeným lososem a medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve vypracovat těsto, zabalit do folie a do chladu.
Na náplň na oleji podusit, nejlépe zkaramelizovat cibuli, krátce prohřát medvědí česnek, osolit, opepřit.
Po zchladnutí smíchat s mascarpone, vejci a lososem, dochutit.
Těsto vyválet, přenést do formy, krátce zapéci ve vyhřáté troubě.
Potom naplnit, případně ozdobit, dopéci asi 20 minut na 160 stupňů.