Slaný koláč s tuňákem a rajčátky
Recepty, OstatníSuroviny
- Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce
- 125 g másla
- hrst čerstvého oregana
- 25 ml studené vody
- sůl
- Náplň:
- asi 300 g tuňáka z konzervy
- 150 g sýru feta
- 7 cherry rajčátek
- 4 vejce
- 250 g kysané smetany
- oregano
- sůl
- pepř
Postup Slaný koláč s tuňákem a rajčátky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí a oreganem. Přidáme nakrájené máslo, vajíčko a vodu. Propracujeme těsto a zabalíme do fólie. Necháme ho v ledničce hodinu odpočinout.
Pak vyválíme dokulata a naplníme těstem koláčovou formu tak, aby těsto sahalo až po okraj formy. Po celé ploše těsto vidličkou propícháme, položíme na něj vystřižené kolo pečícího papíru a nasypeme fazole, aby se těsto nevyboulilo. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 st. a pečeme 20 minut. Pak odstraníme fazole a necháme vystydnout.
Těsto poklademe tuňákem, nakrájenou fetou, nakrájenými rajčátky.
Kysanou smetanu vyklopíme do misky, přidáme sůl, pepř, oregano a vejce, promícháme a vlijeme na koláč. Vložíme znovu do vyhřáté trouby a pečeme asi 25-30 minut, podle typu trouby.