Slaný koláč s tuňákem a rajčátky

Recepty, Ostatní

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
1 vejce
125 g másla
hrst čerstvého oregana
25 ml studené vody
sůl
Náplň:
asi 300 g tuňáka z konzervy
150 g sýru feta
7 cherry rajčátek
4 vejce
250 g kysané smetany
oregano
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí a oreganem. Přidáme nakrájené máslo, vajíčko a vodu. Propracujeme těsto a zabalíme do fólie. Necháme ho v ledničce hodinu odpočinout.

  2. Pak vyválíme dokulata a naplníme těstem koláčovou formu tak, aby těsto sahalo až po okraj formy. Po celé ploše těsto vidličkou propícháme, položíme na něj vystřižené kolo pečícího papíru a nasypeme fazole, aby se těsto nevyboulilo. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 st. a pečeme 20 minut. Pak odstraníme fazole a necháme vystydnout.

  3. Těsto poklademe tuňákem, nakrájenou fetou, nakrájenými rajčátky.

  4. Kysanou smetanu vyklopíme do misky, přidáme sůl, pepř, oregano a vejce, promícháme a vlijeme na koláč. Vložíme znovu do vyhřáté trouby a pečeme asi 25-30 minut, podle typu trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!