Domácí hamburger

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Mleté maso
sůl
pepř
sojová omáčka
bílé víno
ledový salát
červená cibule
rajče
dijonská hořčice
kečup
gouda
slanina
housky na hamburgery

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny jsem dávala od oka. Smíchala jsem mleté maso se solí, pepřem, sojovou omáčkou a s kapkou bílého vína. Maso jsem nechala odležet hodinu, poté jsem z něj vytvarovala větší placky než jsou samotné housky - maso se zcvrkne.

  2. Placky smažíme na oleji, když je jedna strana osmažená položíme na ní sýr, aby se trochu roztekl. Na vedlejší pánvi vypečeme slaninu bez tuku.

  3. Než se maso dodělá, připravíme si housky, rozpůlíme ji, jednu stranu namažeme trochou kečupu a druhou hořčicí. Jednu stranu posypeme ledovým salátem a cibulkou, na ní položíme opečené maso se sýrem. Dále na něj slaninu a rajčata, přiložíme druhou půlku housky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!