Domácí hamburger
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Mleté maso
- sůl
- pepř
- sojová omáčka
- bílé víno
- ledový salát
- červená cibule
- rajče
- dijonská hořčice
- kečup
- gouda
- slanina
- housky na hamburgery
Postup Domácí hamburger
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny jsem dávala od oka. Smíchala jsem mleté maso se solí, pepřem, sojovou omáčkou a s kapkou bílého vína. Maso jsem nechala odležet hodinu, poté jsem z něj vytvarovala větší placky než jsou samotné housky - maso se zcvrkne.
Placky smažíme na oleji, když je jedna strana osmažená položíme na ní sýr, aby se trochu roztekl. Na vedlejší pánvi vypečeme slaninu bez tuku.
Než se maso dodělá, připravíme si housky, rozpůlíme ji, jednu stranu namažeme trochou kečupu a druhou hořčicí. Jednu stranu posypeme ledovým salátem a cibulkou, na ní položíme opečené maso se sýrem. Dále na něj slaninu a rajčata, přiložíme druhou půlku housky.