Drobenkový rebarborový koláč se sněhovým závojem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 500 g rebarbory
- 375 g hladké mouky nebo polohrubé mouky
- 180 g másla
- 140 g krupicového cukru
- 70 g mletých mandlí nebo jiných oříšků
- špetka soli
- Sněhová vrstva:
- 4 bílky
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 150 g moučkového cukru
- 1,5 polévkové lžíce škrobové moučky
Postup Drobenkový rebarborový koláč se sněhovým závojem
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku, 110 g cukru a sůl. Přidáme nakrájené máslo a prsty zpracujeme drobenku. Oddělíme od ní asi dvě třetiny a důkladně ji natlačíme na plech nebo do rozevírací dortové formy, abychom zcela pokryli dno a zvýšené okraje. Dno poklademe oloupanou rebarborou, pokrájenou na malé kousky,které posypeme zbylým cukrem, mletými oříšky a zbylou jednou třetinou drobenky.
Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut.
Mezitím si vyšleháme bílky tak, aby byl sníh tuhý, přidáme citronovou šťávu, moučkový cukr a nakonec vmícháme do této našlehané lesklé bílkové pěny i škrobovou moučku.
Na předpečený koláč s rebarborou po 20 minutách pečení poklademe sněhovou pěnu a vložíme zpět do trouby a pečeme, dokud není sněhová vrstva nazlátlá.