Drobenkový rebarborový koláč se sněhovým závojem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
500 g rebarbory
375 g hladké mouky nebo polohrubé mouky
180 g másla
140 g krupicového cukru
70 g mletých mandlí nebo jiných oříšků
špetka soli
Sněhová vrstva:
4 bílky
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
150 g moučkového cukru
1,5 polévkové lžíce škrobové moučky

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, 110 g cukru a sůl. Přidáme nakrájené máslo a prsty zpracujeme drobenku. Oddělíme od ní asi dvě třetiny a důkladně ji natlačíme na plech nebo do rozevírací dortové formy, abychom zcela pokryli dno a zvýšené okraje. Dno poklademe oloupanou rebarborou, pokrájenou na malé kousky,které posypeme zbylým cukrem, mletými oříšky a zbylou jednou třetinou drobenky.

  2. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut.

  3. Mezitím si vyšleháme bílky tak, aby byl sníh tuhý, přidáme citronovou šťávu, moučkový cukr a nakonec vmícháme do této našlehané lesklé bílkové pěny i škrobovou moučku.

  4. Na předpečený koláč s rebarborou po 20 minutách pečení poklademe sněhovou pěnu a vložíme zpět do trouby a pečeme, dokud není sněhová vrstva nazlátlá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!