Mexický guláš podle renecka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kýty
2 větší cibule
olej
sůl
pepř
rajský protlak
cukr
mražený hrášek
mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky.

  2. Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrajenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř. Maso necháme zatahnout, přidáme rajský protlak, trochu cukru (protlak je kyselý), dolijeme vodou, aby maso bylo ponořené. Dusíme do změknutí, podle potřeby doléváme vodou.

  3. Přidáme mražený hrášek, nakonec zahustíme moukou rozmíchanou s vodou nebo gustinem.

  4. Po naservírování na talíř můžeme ještě posypat nastrouhaným sýrem, záleží, kdo má co rád. Jako příloha je vhodná rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!