Marinovaná krkovice

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 ks krkovice
2 ks cibule (větší)
4-5 stroužků česneku (podle velikosti a chuti)
Marináda:
3 PL medu
1 PL worcestru
1 PL ústřicové omáčky
2 PL houbové sojové omáčky
2 KL soli
2 PL oleje
0,5 l černého piva
sklenička zeleniny na lečo, případně mražená
Dle chuti:
sladká paprika, chilli, pepř
záklechtka (mouka, voda - dle požadované hustoty omáčky)

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku řádně naklepeme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na čtvrtkolečka.

  2. Marináda: všechny suroviny smícháme dohromady. Piva trochu ponecháme na doředění omáčky. Nakonec přidáme cibuli.

  3. Maso vložíme do pekáčku, zalijeme marinádou, řádně promícháme a necháme do druhého dne uležet.

  4. Pečeme na 150 st. cca 2 hodiny.

  5. Maso vyjmeme, šťávu lehce zahustíme záklechtkou a dolijeme pivo. Necháme provařit. Příloha libovolná: rýže, bramborový knedlík...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!