Marinovaná krkovice
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 ks krkovice
- 2 ks cibule (větší)
- 4-5 stroužků česneku (podle velikosti a chuti)
- Marináda:
- 3 PL medu
- 1 PL worcestru
- 1 PL ústřicové omáčky
- 2 PL houbové sojové omáčky
- 2 KL soli
- 2 PL oleje
- 0,5 l černého piva
- sklenička zeleniny na lečo, případně mražená
- Dle chuti:
- sladká paprika, chilli, pepř
- záklechtka (mouka, voda - dle požadované hustoty omáčky)
Postup Marinovaná krkovice
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku řádně naklepeme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na čtvrtkolečka.
Marináda: všechny suroviny smícháme dohromady. Piva trochu ponecháme na doředění omáčky. Nakonec přidáme cibuli.
Maso vložíme do pekáčku, zalijeme marinádou, řádně promícháme a necháme do druhého dne uležet.
Pečeme na 150 st. cca 2 hodiny.
Maso vyjmeme, šťávu lehce zahustíme záklechtkou a dolijeme pivo. Necháme provařit. Příloha libovolná: rýže, bramborový knedlík...