Česnečka z uzeného kolene
Recepty, PolévkySuroviny
- Množství dle počtu strávníků:
- vývar z uzeného kolene + zbylé, nesnědené maso
- mrkev
- řapíkatý celer nebo bulva
- brambory
- kroupy předem uvařené
- drcený česnek - víc než jindy:-) klidně palice
- sůl
- pepř mletý
- celerová nať
Postup Česnečka z uzeného kolene
Postup přípravy receptu
-
Vývar z uzeného kolene scedíme do jiného hrnce, kam přidáme i zbylé obrané a pokrájené maso. Přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, celer a brambory. Zeleninu dáme dle své chuti a brambor tolik, aby jejich váha byla s předem uvařenými kroupami zhruba 1: 1. Do polévky přidáme jemně nasekaný česnek (klidně půl palice), osolíme, opepříme dle chuti a vaříme do změknutí zeleniny.
Ke konci vaření přidáme do polévky prohřát předem vařené kroupy, čerstvě pokrájenou celerovou nať a čerstvě nastrouhaný nebo rozetřený česnek, kdo chce, přidá i trochu majoránky, necháme již jen přejít varem a můžeme podávat.
Kdo rád česnečku ultra silnou, přidá ještě trošku rozetřeného česneku již do svého talíře.