Česnečka z uzeného kolene

Recepty, Polévky

Suroviny

Množství dle počtu strávníků:
vývar z uzeného kolene + zbylé, nesnědené maso
mrkev
řapíkatý celer nebo bulva
brambory
kroupy předem uvařené
drcený česnek - víc než jindy:-) klidně palice
sůl
pepř mletý
celerová nať

Postup přípravy receptu

  1. Vývar z uzeného kolene scedíme do jiného hrnce, kam přidáme i zbylé obrané a pokrájené maso. Přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, celer a brambory. Zeleninu dáme dle své chuti a brambor tolik, aby jejich váha byla s předem uvařenými kroupami zhruba 1: 1. Do polévky přidáme jemně nasekaný česnek (klidně půl palice), osolíme, opepříme dle chuti a vaříme do změknutí zeleniny.

  2. Ke konci vaření přidáme do polévky prohřát předem vařené kroupy, čerstvě pokrájenou celerovou nať a čerstvě nastrouhaný nebo rozetřený česnek, kdo chce, přidá i trochu majoránky, necháme již jen přejít varem a můžeme podávat.

  3. Kdo rád česnečku ultra silnou, přidá ještě trošku rozetřeného česneku již do svého talíře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!