Marinovaná pečená křidélka a tzatziky (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích křidýlek
- Marináda:
- kečup - 5 lžic
- citronová šťáva - lžička
- olivový olej - 3 lžíce
- med - 3 lžíce i víc
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 3 lžíce worchesteru nebo sójové omáčky
- pepř - špetka
- sůl - špetka
- zázvor mletý - lžička
- česnek lisovaný - 2 stroužky
- lžička červené papriky
- Tzatziky:
- sůl
- 2 stroužky česneku
- pepř mletý
- 300 g okurky strouhané
- lžička citronové šťávy
- 350 g řeckého jogurtu nebo (2 normální jogurty + Lučina)
- 1 lžíce kopru nasekaného najemno
Postup Marinovaná pečená křidélka a tzatziky (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Postup přípravy receptu
-
Křidélka: Ingredience na marinádu smíchám a naložím do ní křidélka. Přes noc marinuji v lednici, ráno vyrovnám na plech, poliji marinádou ze dna, peču na 210°C, půl hodiny přikryté a půl hodiny odkryté.
Okurku vymačkám, smíchám s jogurty, dochutím rozmačkaným česnekem, solí, pepřem, okyselím citronovou šťávou. Na závěr vmíchám kopr a nechám v lednici rozležet.