Bůčkový guláš
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g bůčku
- 3 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 střední brambory
- 3-4 kozí rohy
- lžíce hořčice
- lžíce ajvaru
- 2-3 lžíce sladké nebo uzené papriky
- lžíce sádla
- sůl
- kmín
- pepř
- vývar nebo voda
Postup Bůčkový guláš
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek na drobno a kozí rohy na kousky. Brambory nastrouháme na jemno.
Na sádle orestujeme cibuli do zlatova a před koncem přidáme rozvonět česnek. Přihodíme maso a zprudka opečeme.
Zasypeme paprikou a po krátkém opečení přidáme brambory, rohy, ajvar, hořčici, sůl a koření. Vše zalijeme vývarem a dusíme do měkka.
Maso hlídáme, občas promícháme a podle potřeby podléváme. Guláš se už nemusí zahušťovat. Brambory a cibule se rozvaří a guláš zahustí.