Bůčkový pikantní guláš s gnocchi
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg bůčku (i s kůží)
- 3 velké cibule
- 1 bílá paprika
- 2 červené papriky
- 1 chilli červená paprička
- 500 ml černého piva
- 2 ČL mleté červené papriky
- 5 PL rajského protlaku
- 1 PL drceného kmínu
- 1 ČL sójové omáčky
- 1 ČL worcesteru
- sádlo
- sůl
Postup Bůčkový pikantní guláš s gnocchi
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kousky a osolíme. Na sádle zpěníme dozlatova cibulku. Přisypeme trošku kmínu a chvilku prosmahneme.
Kousky bůčku vkládáme do hrnce, nejdříve ty, které mají kůži. Vkládáme je kůží dolů, aby pustily tuk. Na ně dáváme kousky bez kůže. Přilijeme cca 100 ml piva a chvilku podusíme.
Po pár minutách vše promícháme, posypeme červenou paprikou a zase necháme dusit. Následně přidáme worcester, sojovou omáčku, nakrájené papriky, protlak, trochu piva. Průběžně doléváme černým pivem, dokud není maso měkké.
Podáváme s gnocchi.