Bůčkový pikantní guláš s gnocchi

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg bůčku (i s kůží)
3 velké cibule
1 bílá paprika
2 červené papriky
1 chilli červená paprička
500 ml černého piva
2 ČL mleté červené papriky
5 PL rajského protlaku
1 PL drceného kmínu
1 ČL sójové omáčky
1 ČL worcesteru
sádlo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky a osolíme. Na sádle zpěníme dozlatova cibulku. Přisypeme trošku kmínu a chvilku prosmahneme.

  2. Kousky bůčku vkládáme do hrnce, nejdříve ty, které mají kůži. Vkládáme je kůží dolů, aby pustily tuk. Na ně dáváme kousky bez kůže. Přilijeme cca 100 ml piva a chvilku podusíme.

  3. Po pár minutách vše promícháme, posypeme červenou paprikou a zase necháme dusit. Následně přidáme worcester, sojovou omáčku, nakrájené papriky, protlak, trochu piva. Průběžně doléváme černým pivem, dokud není maso měkké.

  4. Podáváme s gnocchi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!